Incident se odehrál v Ostravě-Zábřehu u řeky Odry. „Kontrolovaný muž měl uvést, že nahozená udice není jeho, nýbrž kamaráda, a v úmyslu vyhnout se řešení přestupku měl odcházet k zaparkovanému vozu. Muž neměl dbát výzev k zastavení a předložení dokladu totožnosti, do vozu nasednout a pomalu se rozjet směrem k porybnému, stojícímu na jediné příjezdové cestě k místum,“ uvedla mluvčí policie Gabriela Holčáková.

Člen rybářské stráže ve snaze vyhnout se sražení vyskočil na přední kapotu automobilu. Řidič s ním měl pokračovat v jízdě několik desítek metrů. Při jízdě měl na něj pokřikovat verbální pohrůžky újmou na zdraví,“ dodala mluvčí s tím, že muž nakonec zastavil automobil a z místa utekl. Ke zranění člena rybářské stráže nedošlo.

Policie pytláka zadržela druhý den. „Policejní komisař zahájil jeho trestní stíhání pro zločin násilí proti úřední osobě. Dále podal podnět ke vzetí 32letého obviněného do vazby,“ dodala mluvčí s tím, že muž má s policií už bohaté zkušenosti, jen v minulém roce ho vyšetřovali kriminalisté ve třech okresech.

Za zločin násilí proti úřední osobě hrozí obviněnému až šest let vězení, protože na porybného najížděl automobilem, což lze kvalifikovat jako útok se zbraní. Na Ostravsku jde podle policejní mluvčí o ojedinělý případ, protože oběťmi násilí proti úřední osobě se stávají zpravidla policisté, respektive strážníci.

No není to hrůza ?-Napište do komentáře , jak na to reagujete.

Zdroj seznam.cz